Mathijs Renzo Balen Seizoen 2023

Kartfestival Wintercup Strijen.

26 Februari 2023.

Het begin van het raceseizoen werd gevierd met het Kartfestival Wintercup in Strijen.

Tijdens de kwalificatie presteerde ik goed en behaalde een mooie vierde plaats!

Pre-finale: de junioren raceten samen met de senioren van de 4-takt groep. Ik finishte als tiende in het algemeen klassement, maar behaalde de derde plaats in de juniorencategorie.

Finale: ik had een uitstekend tempo en kon goed meekomen met de kopgroep. Doordat er senioren tussen zaten, eindigde ik achter mijn senior teamgenoot Tim als tweede, maar door een probleem met de klikbumper werd het uiteindelijk de derde tijd.

Eindelijk behaalde ik een podiumplaats, en dat op mijn “thuisbaan”. Ik ben enorm trots en dit geeft me een goed gevoel over het aankomende seizoen, waarin ik voor het eerst met een IDengine aan het Nationaal Kampioenschap zal deelnemen.

Round 1 NK4T Kerpen

Round 2 NK4T Assen.

16-04-2023 2e ronde van het NK4T op Junior track Assen. De vrijdag mijn aller eerste meters op dit circuit maken, veel leren en fouten maken maar de zaterdag ging al stuk beter… tot er iemand over mijn voorkant heen crashte, waardoor mijn voorschild en stuurstang kapot waren. Gelukkig had team maatje Mick een reserve schild bij en was Jarno Vennink aanwezig en met een nieuwe stuurstang de zondag kunnen starten. Kwalificatie als 11e gefinisht. Race 1 als 9e starten en als 10e finishen. Race 2 van 10 naar 8 kunnen rijden en Race 3 van 8 naar 8. Overal 8e. Er zit dus vooruitgang in!

20-05-2023 ronde 3 van het NK4T op mijn thuis basis Strijen. Dit keer met een nieuwe bumper en voorschild, helaas waren de stickers niet op tijd geleverd, maar viel wel op met m’n witte voorkantje. Trainen heb ik daar al genoeg gedaan en dit keer had ik een goeie kwalificatie, na wat tips van Ton Blankespoor (vader van Mick) namelijk een P5. Race 1 ging ik als een raket en lag ik op de 4e positie, tot 2 ronde voor het einde mijn ketting brak DNF…Race 2 vanaf 18 naar plek 12 kunnen vechten maar daar reed  iemand me klem en vloog half over me kart, waardoor ik als 14e finishte. Race 3 van plek 14  toch nog mooi door het veld kunnen vechten naar P8. Overal 12. Jammer had  meer ingezeten maar ja, bij racen hoort soms mechanische pech!

Wat een gave 4e ronde had moeten worden op Spa francorchamps, liep uit op een mega terleurstelling…. onze zomervakantie geboekt op een camping vlak naast het circuit, omdat deze race midden in de zomervakantie viel. Werd de race  3 dagen voor aanvang afgelast door  het circuit. Aangezien we er al waren en de meeste rijders ook al geboekt hadden, nog wel de vrijdag kunnen trainen met een leuk groepje en had ik de (voor mij weer nieuwe)  baan al snel onder de knie….maar ja allemaal voor niks dus

10-09-2023  Ronde 4 NK4T Begin september was de kogel eindelijk door de kerk en werd de afgelaste race op Spa ingehaald, nogmaals op Kartbahn Kerpen in Duitsland. Hier hadden we de 1e NK ook al gehad maar toen was het mega nat en nu was het Bloedje HEET! 30 graden en hoger dus zweten voor ons de coureurs maar ook voor de sleutelende vaders. Trainingsdagen gingen super lekker ondanks de hitte, kon goed mee rijden met de kopgroep. Zondag lekker als 5e gekwalificeerd! Race 1  ging nog beter, lange tijd als 3e gereden en podium in zicht….totdat Zheng Kuijf me probeerde in te halen, maar me daarbij raakte en we beide van de baan spinde en als 13e gelukkig nog kunnen finishen. Race 2 als 11e starten en P9 gefinisht. Race 3 had ik het geluk dat er 2 van de kopgroep niet startte en ik dus als 6e begon en had ik nog wat mooie inhaal actie’s waardoor ik  als 3e over de finish kwam!!! Overal 7e!

22-10-2023 5e ronde van het NK4T Omdat deze race voor ons in de herfstvakantie viel, hebben we er een lang weekend van gemaakt , samen met mijn moeder en broertje erbij. Helaas waren de weergoden ons niet goed gezind en was de vrijdag een lange koude maar vooral erg natte dag. Zaterdag brak gelukkig al vroeg de zon door en hebben we op allebei de banden kunnen trainen. Tijdens de kwalificatie lag ik even op de 3e tijd maar uiteindelijk moest ik het met een 8e tijd doen. Race 1 van 8 naar 11 gezakt. Vlak voor race 2 was het tot het laatste moment twijfel of er een bui ging vallen en dus slicks of regenbanden, we kozen voor de slicks maar nog voor de lampen uitgingen begon het te regenen en had ik totaal geen grip en viel ik terug tot de 14e plaats. Race 3 weer droog maar door een tik en een spin van achteraan het veld terug vechten, door de tik een scheef voorschild en achteraf ook een kromme spoorstang, toch nog de snelheid gevonden en als 14e over de streep. maar had een klikbumper opgelopen dus werd naar P17 gezet. Overal 14 van de dag en hoop schade dus weekend om snel te vergeten!

12-11-2023 de finale van het N4T op Landsard Eindhoven. Trainingen gingen vrijdag super maar op zaterdag kon ik de pace niet vinden. Zondag goeie kwalificatie als P5 ,zelfs plekje voor Mick die eigenlijk bijna altijd P1 pakt. Maar tijdens race 1 was d me al snel voorbij en kon helaas niet goed aanhaken en eindigde waar ik was begonnen op P5. Race 2 kwam ik net naast de baan bij een inhaalactie en verloor daardoor 4 plekken en eindigde als 9e. De aller laatste race kwam ik niet verder dan P8 en overal  op P6.

Al met al een leerzaam eerste raceseizoen in de Compkart met de IDengines.

Overal mooie 10e plaats , met dank aan mijn ouders, sponsoren en support van Vennink Motorsport

Volgend jaar gaan we waarschijnlijk over naar de senioren en hoop ik in de top mee te kunnen strijden voor podium plaatsen!

Winkelwagen